Jag har aldrig trott mig själv vara medial men ofta dragits till mediala människor för att få hjälp på ett eller annat sätt. År 2006 hade jag lite problem i dåvarande illerflocken och tog hjälp av Per Trollsveden. Han fick se kort på illrarna och fick deras namn och ålder. Sedan berättade han för mig vad som var fel och vad jag behövde göra för att få lugn och ro i flocken. Per bad mig att delta på en prova-på-kurs i djurkommunikation då han vid vårt möte kände och såg att jag hade anlag för att prata med djur. Kände mig enormt skeptisk men lovade att fundera på saken. När jag berättade för min dåvarande sambo vad Per ville att jag skulle göra blev han eld och lågor:

- Klart du ska vara med!

- Mä, jag kan ju inte prata med djur. Det är bara slöseri med tid och pengar.

- Men det är ju för att lära dig som du ska gå kursen. Seså, anmäl dig!

- Jaha...du tänkte så..men då så..då anmäler jag mig.


Sagt och gjort, jag anmälde mig och det är det bästa jag har gjort. Första djuret jag fick prata med var en irländsk setter. Vi fick prata via kort och när ägaren bekräftar det jag säger så blir jag enormt förvånad. Jag kunde fast min första tanke var att det här kommer aldrig att gå.

Senare samma år så gick jag en längre kurs för Per där jag blev Diplomerad Djurkommunikatör.


2012 var det dags för nästa steg i mediala utveckling. Tack vare en annons om personlig och andlig utveckling träffade jag Kerstin Thunborg. Hon blev min andliga mentor och hon lärde mig massor. Vi träffades via en studiecirkel och tack vare många övningar och diskussioner så gick det framåt. Under 2014 blev jag tränande medium och fick hålla bland annat träningsseanser för vänner och bekanta. 2016 fick jag mitt efterlängtade certifikat så nu är jag ett certifierat spiritualistiskt medium.


Under 2018 gick jag en kurs i djurkommunikation för Helen Da Vita, Irland, och erhöll då mitt efterlängtade certifikat för djurkommunikation.


Vad för utbildningar andevärlden har tänkt att jag ska fortsätta med får tiden utvisa. Just nu drömmer jag om att utbilda mig inom healing och att få åka till Arthur Findley College i England. Vi får väl se.