Lilla söta Zoey tre månader berättade det här för mig:

"Jag är ung och har inte hunnit med så mycket.Det är inte så bra just nu, hårda ord och tårar. Jag försöker stötta matte så gott jag kan. Maten smakar inget, orolig i magen, stressad, behöver matro. Jag är mattes prinsessa och jag är en tuff liten brud i lyxförpackning. Brorsan Tiger är bra, han lär mig. Sen finns det en andehund med också, han ser efter mig och matte. Jag är en älskvärd hund som behöver en tydliga regler. Jag har förstått nu att det kommer att bli bättre med tiden för både mig och matte. Matte har förstått vad som tynger mig och vi kan hjälpa varandra." 


Jag har fått prata med vackra Equador 11 som bor i Portugal. Här är lite av det han berättade för mig och sin ägare:


"Jag är en stolt häst, inte alltid så lätt att hantera alla gånger. Jag behöver känna stor trygghet och tillit till den som hanterar mig. Jag har stor integritet och släpper inte in vem som helst i mitt liv. Matte har bra koll på mig och jag blir noga visiterad varje dag. Matte har bra händer och ett bra kroppsspråk. Tycker om när matte spelar på min mule och vi har mycket roligt tillsammans. Jag kan en del cirkustricks som matte har lärt mig. Jag är mjuk och böjbar i båda varven och jag lyssnar till viktförändringar."

Taffy, 15 år, som bor i Budapest berättade det här för mig:

"I am a Grand Old Lady, mum's princess. Dit matte går dit går även jag, följer hennes fotspår. Jag har fått uppleva mycket och jag är så tacksam över att vi valde varandra. Jag har lite svårt för att gå i trappor därför får jag åka hiss, vilket jag tycker är roligt. Jag är väluppfostrad och enkel att ha med. Det är bara matte som får klippa mina klor. Matte anpassar sig efter mina behov och jag får den bästa omvårdnaden. Älskar matte och vill henne det bästa. Skickar tonvis med kärlek och tacksamhet till matte. Tack, tack, tack." 

Katten Morris 10 år berättade bland annat det här för mig:

"Mattes händer är mjuka och försiktiga. Jag pratar en del men det är inte alltid jag blir förstådd och får som jag vill. Matte och husse är lyhörda och dom vill oss väl. Jag har en "brorsa" som heter Junior och han är helt okej. Vi mår bra tillsammans. Ibland kan jag upplevas lite "grumpy/butter" men då behöver jag lite egen tid. Då går jag undan en stund och är ifred. Vi får mycket tid med matte och husse, det är bra men lite ovant. Det har ju kommit en liten tvåbening. Jag vill inte ändra på något och tycker om kvällarna när allt blir lugnt. Vi får bra mat, den är god men jag är lite kräsen och äter inte vad som helst. Vi kommer och går lite som vi vill och vi har bra pli på våra dörröppnare." 


Ägarens kommentar:

Tack! I princip allt stämde till punkt och prickar!  sån lättnad att få höra hur mina små missar mår, och väldigt roligt att vara med om! 

Jag har haft äran av att få prata med Fröding 51 år och det här berättade han för mig:

"Jag har levt ett lång liv, det har hänt både roliga och sorgliga saker. Jag tycker mindre om att byta människor, hoppas jag får stanna här resten av mitt liv. Jag har mycket humor och jag är van att få det på mitt vis. Jag är en fantastisk fågel med stor integritet och personlighet. Hundarna är okej men fåglarna vet jag inte hur jag ska umgås med. Har inte fått lära mig det. Jag behöver tid för att landa och verkligen förstå att jag får stanna. Frukt är gott men lättsaltade chips är också gott och att inte glömma ostbågar. Vet att det inte är bra för mig, men kanske jag kan få nån gång?"

Jag blev ombedd att fråga om Fröding var en pojke eller flicka och på det svarade hen: inte så viktigt.
Jag frågade också om hen kunde prata: jag gör mig förstådd och fick sedan veta att hen kan säga pappa.

Inte varje dag man får prata med en papegoja.

“Känslan går inte att beskriva när man får bekräftelse på att något är fel, som man har misstänkt länge

Tack för all hjälp med våra fyrbenta och den inspiration du ger

Susanne J